Ferie - Sharm el Sheikh


Akkurat tilbake fra en ukes opphold på feriestedet Sharm el Sheikh i Egypt. Kanskje ikke den beste uken å være der nede, men selve oppholdet ble perfekt :-)

Med avreise nedover dagen etter at flyet fra Sharm el Sheikh til Russland styrtet, var man litt ekstra spent på om man i det hele tatt kom seg nedover. På dette tidspunktet var det imidlertid fortsatt stor usikkerhet til årsaken til ulykken, og flyet gikk derfor som det skulle.

Vel fremme var det lite som tydet på ekstra sikkerhetstiltak, og endelig var det klart for en etterlengtet ferie på et drømmehotell der nede :-)Hotellet som ble valgt heter Monte Carlo Sharm el Sheikh resort, og det var et meget bra 5-stjerners ultra all-inclusive hotell! Her var det mat og drikke til alle døgnets tider, ala-carte restauranter, fantastiske svømmebassenger og strandområder etc.
På stranda var det flytebrygge over korallrevene, og deretter var det bare å hoppe ut i havet :-) Når man kom seg ut i vannet var det bare å ta på seg dykkermasken og snorkelen, og vips så var det en ny verden som åpnet seg! Fantastiske koraller, titusener av fisk i alle farger og fasonger, samt en herlig badetemperatur på 27 grader :-)Dette var 5 gang jeg var i Sharm el Sheikh, og denne gangen reiste jeg nedover med en jobbkollega. Uken gikk stort sett med til å slappe av i solen, og temperaturen var ca 30 grader i skyggen. Skygge var imidlertid ikke å oppdrive, og det var ikke en eneste sky på himmelen den uken vi var der nede!

Man legger gjerne om litt på døgnrytmen når man er der da solen går opp ved 6-tiden, men går ned igjen allerede rett etter kl. 16 (kl. 15 norsk tid). Temperaturen er imidlertid behagelig etter at solen har gått ned også, og minimumstemperaturen på nettene er ca 23 grader.

På hotellene der nede er det generelt lite nordmenn. På denne tiden av året er det kun ett ukentlig norsk fly som flyr til Sharm el Sheikh, og det betyr ca 140 norske. Det er russiske turister som dominerer, med et belegg på mellom 75 og 80 %. Noen av dem er veldig hyggelige, men generelt sett er de veldig dårlig likt av "lokalbefolkningen". Men de liker iallefall å sole seg :-)

På slike hoteller er det alltid mange aktiviteter å velge mellom, blant annet yoga, volleyball, vannpolo, vanngymnastikk etc. De som arrangerer dette er som regel innleide personer fra utlandet, og de er veldig hyggelige og utadvendte. De fleste snakker russisk, men ikke alle snakker like godt Engelsk. Her er Julia fra Ukraina.Mot slutten av uken gikk det frem på CNN at årsaken til flystyrten sannsynligvis var en bombe som ble plassert på flyet før avgang på flyplassen på Sharm el Sheikh, og ting begynte å skje. De fleste fly ble kansellert, og ingen av passasjerene fikk med seg bagasjen hjem. Etter hvert ble det fløyet tomme fly ned fra Storbritannia og Russland for å hente "sine" hjem, og det var enorme lastefly som ble sendt nedover for å hente bagasjen!

Vårt fly ble etterhvert 7 timer forsinket på søndag, men det betydde bare en ekstra dag i solen! Men det var store sikkerhetstiltak på flyplassen.

Men vi kom hjem, og alt i alt var det som alltid en flott ferie i Sharm el Sheikh :-)

 

For ytterligere å illustrere hvor fint det er der nede legger jeg ved noen ekstra bilder. Og jeg anbefaler alle å ta en tur selv om sjansen for å få litt problemer med magen (i forbindelse med maten) er relativt stor!


#ferie #sharmelsheikh #montecarlosharm #montecarlosharmelsheikh #bading #snorkling #sol #sommer #varme #trening #Egypt #amisol #aircairo #selfie #solbading #soling #russland #flystyrt #solnedgang #feriedager #allinclusive #hadaba #naamabay #

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristian

Kristian

43, Oslo

Treningsglad mosjonist som bruker mye tid på løping. Løper alt fra korte løp til ultraløp.

Kategorier

Arkiv

hits