Sommer 2017

Sommeren 2017 er over! For mitt vedkommende ble det en forholdsvis sen sommerferie i år, med ferie i august.

Den første drøye uken ble tilbrakt på seilbåten :-)

Det var vekslende vær denne sommeren, men noen flotte dager ble det. Startet med å ta Stena Line til Frederikshavn, og så en ny ferge over til idylliske Læsø - Et must for alle som har båt! Læsø er det stedet som har flest soldager i hele Danmark, og det er en idyllisk øy! Flotte, langgrunne sandstrender, en rolig og avslappet atmosfære og en flott båthavn (jeg hoppet da på seilbåten på Læsø). Solnedgangen kan man også få med seg der :-)

Strendene er som sagt også fantastiske!

Fra Læsø gikk ferden over til fastlandet, og den lille, koselige byen Sæby! Her ble det som alltid noen flotte løpeturer langs havet!

Deretter ble det et raskt stopp i Skagen, før ferden gikk over Kattegat til Sverige. En Ganske flott overfart som tar endel timer i rolig fart!

Første stopp i Sverige var Kärringøn - Også et must for alle som har båt. Øya ligger idyllisk til ytterst i den svenske skjærgården. Her var det fantastisk vær (som alltid), og det er flotte turmuligheter på svabergene!

Siste stopp før hjemreise var Gullholmen - Et steinkast unna Kärringøn. Et lite idyllisk sted, men en flott båthavn! Selve Gullholmen er ikke noen stor øy, men den ligger på samme sted som Hermanø. Her er det glimrende muligheter for en flott løpetur på fine grusveier! Kan anbefales!

Fra Gullholmen ble det båt, buss, buss, buss, trikk og trikk hjem til Oslo! Men uansett hvor i Sverige man er finnes det en god korrespondanse hjem - Der har nordmennene noe å lære av svenskene!

 

 

#seilferie #sverige #danmark #sommer #sol #seilbåt #båt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits