hits

Kroatia

Årets utenlandsferie ble avviklet i Kroatia :-)

Dette var første gangen jeg besøkte landet, og det var en flott opplevelse! Mange flotte steder ble besøkt i løpet av de 15 dagene jeg var i landet, og det var nydelig vær og badetemperaturer!

Vi fløy til Split på kvelden, og første overnatting skjedde i den lille idylliske byen Trogir. Dette er en liten by som står på verdensarvlisten, og byen/øya er knøttliten. Det er bare en gamleby med fascinerende og trange gater. Mange små koselige butikker, idylliske restauranter og noen svære yachter!

Dagen etter kjørte vi bil ned til Dubrovnik - En kjøretur på ca 27 mil. Vi valgte motorveien på andre siden av fjellene som går ned i havet, og der var det flotte veier. På veien ned må vi også innom Bosnia Hercegovina en snartur!

Dubrovnik er en flott by, og det er gamlebyen som er verdt et besøk. Her er det kun 2 innganger, og når man først er på innsiden er det mange koselige småveier, historiske bygninger og fremfor alt mye folk! En del av gamlebyen ble rasert under krigen på Balkan, men dette er nå bygget opp igjen, og for det vanlige øyet er det ikke mulig å se noen forskjell...

Vi bodde 3 km utenfor sentrum på et flott hotell med strandlinje.

Etter 3 dager der bar det videre til badebyen Makarska 10 mil lenger nord. Denne gangen kjørte vi kystveien, og etter mange svinger og idylliske steder kom vi til Makarska. En relativ stor by. Vi bodde på et 4-stjernes hotell med både innendørs og utendørs svømmebasseng, SPA etc. I tillegg til kort vei til strand/klipper. 3 flotte dager ble tilbrakt her, og ekstra stor stemning var det når Kroatia knuste Argentina 3-0 i fotball-VM :-)

Den siste uken hadde vi leid et hus i utkanten av Trogir - Stedet vi overnattet den første natten. Det var et stort og flott hus med et nydelig bassengområde! Her var det ca 200 meter å gå ned til stranden (rullestein som overalt i Kroatia). Flere fine strandrestauranter som serverte kalde drikker, og for under 25 kroner får du en halvliter eller et stort glass vin!

Etter en uke her bar det hjemover til Norge igjen, og jeg må virkelig si at Kroatia leverte varene :-) Hyggelige folk, flotte steder, billig mat og drikke, samt et flott klima. Anbefales på det sterkeste!

 

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar