hits

Valencia halvmaraton

 

Lørdag 28. oktober gikk Valencia halvmaraton av stabelen. Valencia er en av de flotteste byene i Europa, og i år hadde jeg lagt turen dit for å ta en løpetur i de flotte gatene i byen.

Etter 3,5 år med skader var det klart for det første ordentlige løpet for mitt vedkommende. Løypa er rask og flat, og med bare 11 svinger! ca 15.000 løpere hadde funnet veien til Valencia's gater, og med kun 9 grader på morgenen var det ikke akkurat varmt for å være i Spania...

Løpet gikk bra for mitt vedkommende. Jeg hadde håpet på en tid på ca 1,30, men tippet kanskje at jeg ville vært en del over dette...

Det var topp stemning langs løypa, og selv med en meget god startposisjon langt fremme i feltet var det nesten litt køløping den første kilometeren. De første 5 kilometerne ble passert på ca 19,45, og åpningsfarten var med andre ord god.

39,50 var fasiten når den dobbelte distansen var løpt - Altså 10 km, og det var jeg meget godt fornøyd med! Har løpt to 10-kilometere tidligere i år, og begge endte på over 42 min...

Etter dette slakket jeg litt av på farten, men sluttiden på 1,27,37 er jeg meget godt fornøyd med :-)

Det var et flott løp, med stor stemning langs hele løypa, bra fasiliteter, god forpleining etc. Kan absolutt anbefale dette!

PS: Det var andre som løp fort også - Det ble satt ny verdensrekord på den sterke tiden: 58,18 !! Det skulle tilsvare en gjennomsnittlig kilometertid på over 22 km/t. Lykke til :-)

Oppholdet i Valencia varte fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag. Jeg har vært i Valencia en del ganger tidligere, men det blir aldri feil å komme tilbake dit! Denne gangen bodde jeg på et flott hotell like ved vitenskapsparken, med kort avstand til det meste.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar